Over Vegan Like Home

Vegan Like Home is een platform voor mensen die het leuk vinden om in het buitenland vegan te koken voor jou, en voor jou om deze mensen gemakkelijk te vinden. Dit zijn zowel thuiskoks als restaurantkoks die ervaring hebben met en plezier hebben in het vegan koken. Zo kun jij in het buitenland heerlijk relaxen en ervan genieten dat er voor je wordt gekookt. Wil je ook helpen om vegan eten nog gemakkelijker te maken in het buitenland en houd je zelf van vegan koken? Meld je dan aan als kok!

Deze website is in juli 2017 van start gegaan en is nog volop in ontwikkeling. Opmerkingen zijn van harte welkom!

Voor wie is Vegan Like Home?

  • voor iedereen die niet thuis is en vegan wil eten. Of je nu op vakantie bent in het buitenland of in Nederland, in het ziekenhuis ligt of op zakenreis bent. Als je niet thuis bent en niet zelf wilt koken, laat een van onze koks dat dan voor je doen!
  • voor lokale (thuis)koks die graag een vegan maaltijd willen bereiden voor mensen die niet thuis verblijven.

Hoe gaat het in zijn werk?

Ben je aanvrager?
In de database kun je zoeken op adres en contact zoeken met de vegan (thuis)kok van jouw keuze. Spreek met de kok af waaruit de maaltijd bestaat en wanneer deze klaar staat, wat de kosten zijn en voor hoeveel personen er gekookt wordt. Eet je bij de kok thuis mee, wordt de maaltijd bezorgd of haal je het zelf af? Wat jullie ook beslissen: smakelijk eten!

Ben je Thuiskok?
Als de aanvrager contact met je opneemt, kunnen jullie afspreken wat je gaat koken, voor hoeveel personen en wat je ervoor berekent. Jullie kunnen een datum en tijdstip afspreken en ook of jij de maaltijd serveert bij jou thuis, bezorgt of dat het wordt afgehaald.

Wat is veganistische voeding eigenlijk?

Veganistische voeding bevat geen producten van dierlijke oorsprong. Dus het bevat geen vlees (ook geen worst, bacon, enz.) gevogelte, vis, schaaldieren. Geen dierlijke producten als honing, eieren of melk, yoghurt, zure room en andere zuivelproducten. Maar veganistische voeding kan bestaan uit: granen, groente, peulvruchten, pasta (maar dan zonder ei), alle soorten fruit, tomaten, paddenstoelen enz.

Let op met soepen en sauzen (plantaardige bouillon, zonder wei of lactose) Voor het koken geen boter gebruiken of boterproducten maar plantaardige oliën en vetten.

Inspiratie nodig?

Lees het hier

Meld je dan aan als kok!