Inspiratie voor vegan koken

Zou je graag vegan willen koken voor reizigers in Nederland en het buitenland, maar kun je wel wat inspiratie gebruiken? Op het internet zijn een heleboel vegan recepten te vinden, ook in combinatie met andere diëten, zoals glutenvrij.

In de boekhandel en online vind je tal van vegan kookboeken, zoals Plant Power van Lisette Kreischer of het Vegan Kookboek van Adele McConnell.

Als je denkt dat het moeilijk is om vegan te koken, dan vergis je je! Er blijven meer dan genoeg prachtige, heerlijke en eerlijke producten over om mee te koken. Iedere groente die je je maar kunt voorstellen, iedere boon ter wereld, alle noten en zaden die er maar zijn en natuurlijk vleesvervangers. Maar die zijn eigenlijk vaak niet eens nodig; de meeste vegans missen het niet. Mocht je het toch willen: er zijn tal van vegan burgers, worstjes, blokjes en pakjes te vinden, in de speciaalwinkel maar ook in de gewone supermarkt. Vegan is een moderne manier van eten! Je zult gaandeweg steeds meer prachtige producten ontdekken.

Wat je echt absoluut niet moet doen als je vegan kok wilt zijn, is sjoemelen. Gebruik absoluut niets met dierlijke ingrediënten (ken je E-nummers goed!) en let ook op zaken waar je in eerste instantie misschien niet aan zou denken, zoals bakboter. Voor bijna alle zuivelproducten zijn ook vegan alternatieven te vinden (bijvoorbeeld van het merk Alpro). Let er ook op dat je bijvoorbeeld geen honing gebruikt in combinatie met noten. Want ook honing is natuurlijk een dierlijk product!

Wil je echt een goede vegan kok zijn? Zorg er dan voor dat je wat weet over de achtergrond van veganistisch koken, probeer recepten van tevoren uit en werk betrouwbaar en hygiënisch. We vertrouwen erop!

Lees deze Wiki over veganisme, check onze algemene voorwaarden of neem contact met ons op!