Provincie Zeeland. Eet- en sportervaringen

27 oktober 2017

Begin oktober werd de Zeeland Classic tijdrit/wielertoer gereden. We waren daar om deze toer te fietsen (jaja een vegan fietst deze toer met geweldig resultaat; ultra snel!) en heerlijk te genieten van Zeeland. Prachtig weer, de zilte zeelucht, het beeldschone landschap en mooi Middelburg voor de niet-fietsers. Wat een heerlijke ervaring. Van te voren bij facebook vrienden geïnformeerd waar aanraders te vinden waren.

Amaliapark en Norbertustoren

Na een heerlijke wandeling met de hond in het Middelburgse Amaliapark troffen we in het Centrum de zeerbekende St. Norbertustoren. Van daar uit is het maar een kort wandelingetje naar 'Imagine', een vegetarisch en veganistisch lunchcafé. We kozen voor een pannini met canellinni spread, champignons, pinda-ui crunch en ingelgde rode ui. Heerlijk. Ze hebben take-away, dus we namen voor de fietser ook een portie mee!

130 km fietsen

Dat viel bijzonder in de smaak na 130km fietsen. Evenals de verse bananencake. ‘Stoom’ bij het station maakt ook een goede naam bij vegans op lunch en koffie gebied. Behoudens enkele vegan opties zijn de restaurants in Middelburg nog wat terughoudend met hun aanbod voor vegans. Vegane diners zijn nog zeldzaam. Gelukkig heeft zich inmiddels een excellente thuiskok (een professional) gemeld in het Zeeuwse: Jermaine! Naast een heerlijke, eerlijke vegan at home maaltijd waarbij ook kinderen welkom zijn, is bezorgen, afhalen én B&B ook mogelijk. Waar wacht je eigenlijk nog op?